Kövessen Minket Facebook

Pályázatok

Sajtóközlemény

2017. 11. 22.
Horváth Tihamér Elek
Egyéni vállalkozó

86,2 MILLIÓ FORINT EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁST NYERT EL HORVÁTH TIHAMÉR ELEK MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK FELDOLGOZÁSÁVAL KAPCSOLATOS KOMPLEX GAZDASÁG LÉTREHOZÁSÁRA

A fejlesztés során egy tejfeldolgozó és helyi termék műhely jön létre, bemutató terekkel együtt. Az épületen megújuló energiahasznosítást célzó fejlesztés is történik, egy 20 kW-os napelemes rendszer telepítésével. A korszerű, de egyúttal hagyományos feldolgozást támogató technológia révén teljessé válik, a falusi turizmusra, állattenyésztésre és növénytermesztésre alapuló gazdaság. A beruházás részét képezi az építés mellett a komplex tej- és húsfeldogozási technológiai berendezések beszerzése is, kiegészítve a tárolást segítő berendezésekkel, hűtőkkel, valamint a húskészítmények tartósítását elősegítő füstölővel. A cél, hogy a mintagazdaság a környékbeli vidékfejlesztési szervezetekkel együttműködésben hozzájáruljon a helyi, elsősorban organikus termékek fontosságának hangsúlyozásához.

Horváth Tihamér 2009 óta gazdálkodik egyéni vállalkozóként 150 hektáron. Állatállományát tekintve 80 szarvasmarhát és 160 mangalicát tart. A vindornyalaki vendégházakkal is rendelkező birtokközpontban bemutató jelleggel is tart más háztáji állatokat, így baromfikat is. Élelmiszerellátással 2011 óta foglalkozik, szalámit, kolbászt, füstölt húsárut, sonkát, tarját, füstölt szalonnát állít elő. Zöldség, gyümölcs, illetve szőlőtermesztéssel is foglalkozik, amelyekből bort, pálinkát, lekvárt és lecsót készít. Falusi turisztikai szolgáltatásokkal is kiegészül a tevékenysége, négy napraforgós vendégházukban 2012 óta fogadnak vendégeket. A beruházás teljes összege 174,41 millió Ft, amelyből a saját önerő 43,6 millió Ft, a banki hitel szintén 43,6 millió Ft, a vissza nem térítendő támogatás pedig 86,2 millió Ft.

A VP3-4.2.1-15 „Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyság elősegítése a feldolgozásban” pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a mezőgazdasági termelők, valamint a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások számára olyan fejlesztések végrehajtására, amelyek hozzásegítik őket tevékenységük gazdaságos folytatásához, továbbá a saját, illetve az alkalmazotti foglalkoztatás fenntartásához. A pályázat további célja az ágazati szereplők versenyképességének javítása a legkorszerűbb, innovatív technológiák megvalósításával. Különös hangsúlyt kapnak a magasabb minőségű, speciális igényeket kielégítő termékek előállítására irányuló, valamint az erőforrás-hatékonyságot elősegítő beruházások.
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege vonatkozásában egyéni beruházás esetén maximum 500 millió Ft, kollektív beruházás esetén maximum 1,5 milliárd Ft. A támogatás maximális mértéke közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a.

Apartmanházaink
Öreghegyi apartmanházak
Kérdése van?
Üzenje meg nekünk!

Elérhetőségek

Cím:
Vindornyalak - Öreghegy

Telefon:
06 83 534 503, 06 83 534 501

E-mail: